Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Jongeren verzwijgen hun schulden liever

Jongeren verzwijgen hun schulden liever

Wanneer jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud een lening afsluiten en daardoor schulden hebben vertellen ze dat over het algemeen liever niet aan anderen. Ze vinden geld lenen en schulden moeten aflossen ook niet de normale gang van zaken. Dat blijkt uit een onderzoek onder meer dan 500 jongeren dat werd uitgevoerd door Motivaction, in opdracht van incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie GGN.

Geld lenen werd door 25 procent van de jongeren gedaan in het afgelopen jaar. Dit werd vervolgens in veel gevallen aan luxe besteed, zoals uitgaan. Maar er werden ook vaak nieuwe kleren van gekocht.

Schulden aflossen

De meeste ondervraagde jongeren gaf aan geen moeite te hebben met het aflossen van schulden, voor hen is een lening iets tijdelijks om een financieel moeilijke periode te kunnen overbruggen. Wel voelt het merendeel (meer dan 60 procent) zich schuldig wanneer ze geld lenen en vervolgens een betalingsachterstand weg moeten werken. Dit gaat zelfs zo ver dat bijna een derde er wakker van ligt.

Tien procent van de ondervraagden gaf ook aan dat het voor hen wel degelijk moeilijk is om een lening af te lossen. Zij weten ook niet wat ze kunnen doen wanneer ze hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Omdat ze het ook niet aandurven om naar buiten te treden met hun problemen is het moeilijk om tot een oplossing te komen en ontstaat het risico dat de problemen alleen maar groter worden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.