Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

AFM waarschuwt voor flitskrediet

AFM waarschuwt voor flitskrediet

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwen samen voor aanbieders van flitskredieten die geen vergunning hebben en zich niet allemaal aan de nieuwe regels houden. In juni werden de regels omtrent flitskredieten gelijkgetrokken aan die van normale kredieten, maar nog niet elke aanbieder houdt zich daaraan.

Extra kosten

Mensen die snel een beperkt bedrag geld lenen via internet of sms komen bij sommige aanbieders bedrogen uit, omdat er vaak hoge boetes volgen op een dag te laat terugbetalen of extra kosten berekend voor het afsluiten, advies geven en het doen van spoedboekingen. Van tevoren goed weten wat de voorwaarden zijn is daarom erg belangrijk.

Vergunning

Door het AFM wordt aangeraden om voor het afsluiten van wat voor krediet dan ook jezelf altijd goed in te lezen. Ook belangrijk is het om te controleren dat de aanbieder van je keuze wel inderdaad een vergunning heeft. Het Nibud voegt hieraan toe dat het verstandig is om na het ontvangen van een offerte voor een krediet altijd een aantal dagen teoverdenken. In veel gevallen is het namelijk slimmer om rood te staan omdat dit vaak minder duur is.

Voorbereiden

In de praktijk blijkt dat de mensen die het vaakste spijt hebben van het afsluiten van een krediet of geld lenen over het algemeen ook de mensen die zich het minst goed hebben voorbereid. Ze zijn zo minder goed op de hoogte van de werkelijke kosten van geld lenen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.