Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

De BKR kredietbarometer

De BKR kredietbarometer

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel heeft onlangs de kredietbarometer geïntroduceerd. Dit is een hulpmiddel om de ontwikkelingen in het betalingsgedrag van Nederlandse kredietnemers te kunnen bijhouden. Daaruit bleek meteen al dat Nederlanders steeds meer moeite hebben om leningen terug te betalen. Het aantal kredietnemers dat moeizaam een lening kan inlossen is gestegen naar 655.000. Dit betekent dat 7,2% van de 9.1 miljoen mensen met een krediet met problemen kampt.

Kredietbarometer

De kredietbarometer is door het BKR gelanceerd om trends te laten zien in het terugbetaalgedrag van mensen in Nederland die geld lenen. Het halfjaarlijks rapporteren van de trends in het betalingsgedrag van Nederlanders is volgens directeur van het BKR Jeroen van den Bosch een van de missies van het BKR.

Stijging

Het aantal mensen dat moeite heeft met het terugbetalen van een lening stijgt al jaren, maar in 2010 bleef het vrijwel gelijk. Dit jaar laat echter weer een significante stijging zien. De eerstvolgende kredietbarometer zal door het BKR in januari 2012 bekend worden gemaakt. De kans is groot dat er ook dan weer meer mensen zullen zijn die moeite hebben met het terugbetalen van een lening.

Bredere registratie

Het BKR zou graag zien dat er een veel uitgebreidere registratie komt van schulden. Zodat niet alleen geld lenen en kredieten maar bijvoorbeeld ook betalingsachterstanden van huur en energie worden genoteerd. Dit zou, volgens Van den Bosch, mensen een hoop leed en de schuldhulpverlening een hoop geld kunnen besparen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.