Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Meer fraude bij aanvraag lening

Meer fraude bij aanvraag lening

In 2010 werden er bij kredietverstrekker Freo 20% meer pogingen gedaan om een lening te bemachtigen met valse papieren dan het jaar ervoor. Fouten worden in het algemeen door de vingers gezien, waar opzet in het spel is wordt echter altijd aangifte gedaan.

Geld lenen

Mensen die geld lenen om uit de problemen te raken worden steeds talrijker dankzij de huidige economische situatie en die groep grijpt helaas ook vaker naar malafide manieren om toch nog ergens een krediet te krijgen. Toenemende werkloosheid en weinig uitzicht op nieuw werk brengen sommige consumenten er toe om te gaan sjoemelen bij het aanvragen van een lening.

Loonstrookjes

Vervalste loonstrookjes zijn een veel gebruikte manier om een lening te proberen op te schroeven, bijvoorbeeld een hoger loonstrookje uit het verleden door laten gaan voor het meest recent verdiende salaris. Wat de fraudeurs in dat geval echter vaak niet weten is dat inhoudingen, percentages en andere getallen op de afschriften dikwijls veranderen en dus eenvoudig te achterhalen zijn voor de controlerende instantie.

Aangifte

Wanneer een bank vermoedt dat aangeleverde foutieve gegevens niet per ongeluk door de aspirant lener zo zijn opgestuurd volgt er in de regel aangfite, ook bij het Bureau Krediet Registratie en het frauderegister. Wanneer iemand daar eenmaal bekend is wordt het onmogelijk om nog een krediet te krijgen bij de aangesloten instanties. Reden te meer dus om altijd de correcte informatie in te dienen wanneer er een lening wordt aangevraagd.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.