Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

NHG vaker bij verbouwing

NHG vaker bij verbouwing

Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen heeft bekend gemaakt dat er in de eerste helft van dit jaar meer gebruik werd gemaakt van de Nationale Hypotheek Garantie dan in de eerste helft van vorig jaar. Het garantiefonds NHG zorgt dat een geldschieter altijd zijn geld terugkrijgt wanneer een huiseigenaar de hypotheek niet meer kan betalen.

Er werd in de eerste helft van het lopende jaar ongeveer 10.000 keer vaker een lening afgesloten op basis van NHG, wat in totaal neerkwam op een aantal van 70.000. Opvallend is dat bij ongeveer 20.000 van de hypotheken het verbouwen van een huis dat reeds in bezit was met NHG werd gefinancierd. Dat is dan ook waar de toename in het eerste deel van 2011 het meest aan is toe te schrijven, niet zozeer omdat er meer woningen zouden zijn verkocht.

Restschuld

In de eerste helft van dit jaar moest de NHG in bijna 1000 gevallen de restschuld voldoen die ontstond na het gedwongen verkopen van woningen. Mensen die na het geld lenen werkloos werden of gingen scheiden kregen het niet langer voor elkaar om hun verplichtingen aan de geldschieter te voldoen.

Bovengrens

In 2009 werd de maximale hypotheeksom waarbij men in aanmerking komt voor NHG verhoogd naar 350.000 euro. En alhoewel dit als een tijdelijke maatregel is bedoeld, lijkt het wel te werken. De markt krijgt er een duwtje van in de rug dat momenteel hard nodig is. Ook in de buurt van deze bovengrens is namelijk vaker van NHG gebruik gemaakt dan een jaar geleden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.