Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Voetballer Ronaldo onderpand voor lening

Voetballer Ronaldo onderpand voor lening

De contracten van de twee topvoetballers Kaka en Ronaldo van Real Madrid zullen waarschijnlijk worden gebruikt als onderpand voor een nieuwe lening. De Spaanse bank Bankia moet dat geld lenen om beter uit de stresstest voor Europese banken te kunnen komen.

Bankia

Bankia is de grootste spaarbank van heel Spanje en ontstond in december 2010, toen 7 kleinere regionale spaarbanken fuseerden. Daarvan waren Caja Madrid en Bancaja veruit de grootste. Caja Madrid was de bank die even daarvoor, halverwege 2009, een bedrag van meer dan 75 miljoen euro leende aan Real Madrid. Voor dat geld werden toen de stervoetballers Ronaldo en Kaka gekocht.

Stresstest

Omdat Bankia maar met de hakken over de sloot de Europese stresstest voor banken haalde moet er nu dringend nieuwe middelen worden ingebracht. Het strijdplan dat wordt ingezet is het uitgeven van obligaties met een pakket leningen als onderpand. Zo kan Bankia bij de Europese Centrale Bank extra geld lenen. Een van de leningen die als onderpand worden gebruikt is de lening van Real Madrid.

Schulden

In theorie ontstaat door deze constructie de situatie dat de ECB eigenaar zouden worden van de topvoetballers Kaka en Ronaldo, maar zeer waarschijnlijk is dit niet. Want hoewel Real Madrid al jaren voor enorme bedragen in de schulden zit is er altijd wel een potje van de overheid dat de Koninklijke uit de moeilijkheden weet te halen. Vooral wanneer de sterren van de club in het geding komen zal er zeer waarschijnlijk wel iets worden bedacht om dit te voorkomen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.