Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studenten lenen steeds vaker

Studenten lenen steeds vaker

Er wordt door studenten steeds vaker en meer geld geleend om rond te komen. In de afgelopen zes jaar is het aantal studenten dat geld leent bovenop hun prestatiebeurs toegenomen van iets meer dan 60.000 tot net boven de 100.000. In diezelfde tijd is ook het gemiddeld geleende bedrag met ongeveer de helft gestegen naar rond de 12.000 euro. Dit alles blijkt uit een onderzoek van het Interstedelijk Studenten Overleg en de Vakcentrale Middengroepen en Hoger Personeel. Zij onderzochten samen het leengedrag van studenten.

Te makkelijk

Volgens de onderzoekers is het veel te makkelijk geworden voor studenten om geld te lenen en blijven velen door deze nieuwe ontwikkeling na hun studie met steeds hogere schulden zitten. Geld lenen bij de website van de IB Groep is binnen korte tijd geregeld en is daarom volgens vele experts veel te laagdrempelig. Ze wijzen op het gevaar dat in Nederland dezelfde situatie dreigt te ontstaan als in Amerika, waar enorme aantallen studenten met torenhoge schulden zitten zodra ze hun studie hebben afgerond. Voor de gemiddelde Amerikaanse student bedraagt die schuld meer dan 20.000 dollar.

Overheid

De overheid geeft jaarlijks ongeveer 4 miljard euro uit aan de diverse vormen van studiefinanciering. Zo\'n 2 miljard daarvan is bestemd voor leningen aan studenten die extra geld nodig hebben. Omdat de regels voor de prestatiebeurs steeds strenger worden, is de verwachting dat het bedrag wat wordt uitgegeven aan studentenleningen steeds meer zal toenemen en de uitgaven aan de prestatiebeurs zullen gaan slinken.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.