Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Winst maken met studielening

Winst maken met studielening

Een aantal studenten maakt momenteel door een slimme truc een aanzienlijke winst door hun studielening op de spaarrekening te zetten. Zij krijgen daar een hogere rente dan ze aan rente voor hun lening moeten betalen en kunnen zo tijdens hun studie al een flink winst maken.

Studielening

Om het voor zoveel mogelijk jongeren mogelijk te maken dat ze kunnen gaan studeren kunnen ze naast het aanvragen van de prestatiebeurs - die wordt omgezet in een gift bij goed presteren - ook geld lenen bij de overheid. Dat doen studenten bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) tegen het zeer aantrekkelijke rentepercentage van 1,5 procent.

De truc

Bij het kiezen van de juiste spaarrekening om het geld van de lening op te storten kan de winst oplopen tot wel 2,5 procent. Wie elke maand 500 euro leent kan zo al na drie jaar netto een bedrag opbouwen van meer dan 1.000 euro. Makkelijk verdiend voor veel studenten. Na de looptijd van de lening wordt de schuld ineens terugbetaald en het resterende bedrag aan rente kan worden besteed aan andere zaken.

Toegestaan

De Dienst Uitvoering Onderwijs heeft al laten weten dat het volgens hun gewoon geoorloofd is dat, wanneer studenten geld lenen, ze dit op een spaarrekening storten. Toch waarschuwen financieel planners en budgetexperts voor de gevaren. Volgens hun is de verleiding namelijk voor velen te groot om het geld op te nemen, helemaal wanneer het even tegenzit en er snel geld nodig is.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.