Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

BKR gegevens inzien

BKR gegevens inzien

Steeds meer mensen willen tegenwoordig hun gegevens bij het Bureau Krediet Registratie inzien. Maar hoe gaat dat nu precies in zijn werk? En wat doe je als er fouten in staan?

BKR

Vrijwel elke volwassen Nederlander staat geregistreerd bij het BKR. Je wordt automatisch in het register opgenomen wanneer je een krediet of lening boven de 500 euro hebt, een creditcard bezit of over bestedingsruimte bij een thuiswinkel beschikt. Wanneer er altijd keurig aan de betalingsverlpichting is voldaan is dat verder geen enkel probleem. In sommige gevallen kan het zelfs voor je pleiten bij het krijgen van nieuwe kredieten of leningen. Een goed betalingsverleden strekt dan soms eerder tot aanbeveling dan helemaal geen terugbetalingsverleden. Moeilijker wordt het wanneer je een negatieve registratie hebt. Dit betekent dat je op een bepaald moment niet in staat was om rekeningen of termijnen te betalen. Dit zal in veel gevallen tot afwijzingen leiden bij nieuwe kredieten en leningen. In die gevallen willen mensen graag weten wat er in hun eigen dossier staat vemeld.

Elke bank

Het BKR bevindt zich in Tiel maar hier hoef je niet heen wanneer je jouw gegevens wilt inzien. Dit kan wel, daarvoor moet je een afspraak maken. Wil je liever gewoon de inzage thuis ontvangen? Loop dan een willekeurige bank binnen en vraag naar de brochure Wat doet het BKR voor mij?. Bij deze brochure zit een formulier dat je kunt invullen. Dit formulier geef je weer terug aan de medewerker van de bank en je betaalt 4 euro 95. Dat zijn de kosten die zijn verbonden aan het inzien van de gegevens. Uiterlijk tien dagen later heb je dan de inzage thuis op de mat liggen.

Verkeerde gegevens

Wanneer je de inzage ontvangt kan het zijn dat er iets in staat wat volgens jou helemaal niet klopt. Voor het corrigeren daarvan moet je niet bij het BKR zelf zijn, maar bij de aanbieder waarover de verkeerde gegevens gaan. Die aanbieder kan het dan uitzoeken en de eventuele fouten zelf bij het BKR herstellen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.