Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Steeds meer oplichting bij leningen

Steeds meer oplichting bij leningen

Vrijwel iedereen kent inmiddels wel de e-mails die grote sommen geld beloven in ruil voor hulp aan iemand in een ver land. Het gaat dan bijvoorbeeld om het gewonnen geld in een loterij waar de schrijver zelf niet bij kan, of een overleden persoon met een erfenis die moet worden vrijgemaakt. De verhalen zijn divers, maar het doel is altijd hetzelfde. Geld aftroggelen van de mensen die op deze manier snel wat geld proberen te verdienen.

De Amerikaanse instelling OFT, wat staat voor Office of Fair Trading, maakt nu melding van een nieuwe variant op deze oplichtingspraktijk. In deze nieuwe versie wordt je namelijk geen beloning aangeboden, maar kun je bij een bedrijf geld lenen tegen een zeer voordelig tarief. Zo voordelig zelfs, dat het bijna niet waar kan zijn. Het is dus ook niet waar, de vergoeding die je moet betalen om de lening aan te gaan zul je nooit meer terugzien en ook de lening gaat in rook op.

Ook in Nederland zijn de e-mails inmiddels opgedoken. Die zijn eenvoudig te herkennen aan het slechte Nederlands waarin ze zijn geschreven. Dit is echter ook zo in de Amerikaanse variant, waar toch al veel mensen het slachtoffer zijn geworden. Veelal mensen die zo diep in de problemen zitten dat ze in hun wanhoop ingaan op het aanbod, soms tegen beter weten in. Het zorgt er hoe dan ook voor dat de problemen alleen maar groter worden. Dit maakt deze nieuwe vorm van oplichting bij geld lenen des te wranger. Terwijl mensen die ingaan op de Nigeriaanse oplichting dit veelal met gespaard geld doen, kan deze nieuwe vorm juist zorgen voor het laatste zetje richting de afgrond.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.