Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studenten moeten gedwongen meer lenen

Studenten moeten gedwongen meer lenen

Studenten moeten tegenwoordig noodgedwongen meer lenen dan vroeger. Dit zal met de voorgenomen bezuinigingen van de komende jaren waarschijnlijk alleen maar meer worden. Alhoewel studenten tegenwoordig maar moeilijk rond kunnen blijft geld lenen voor de meesten vooral iets voor echte noodgevallen.

Studenten die in 2011 afstuderen hebben gemiddeld een studieschuld van ongeveer 14.500 euro opgebouwd. Dit blijkt uit cijfers die de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) onlangs bekend maakte. Dit bedrag is 1.300 euro meer dan in 2010 en is met recht een forse stijging te noemen.

Het Nibud verwacht dat de gemiddelde studieschuld nog hoger zal worden de komende jaren, door de aangekondigde bezuinigingen en het hogere collegegeld. Dit zal betekenen dat steeds meer afgestudeerden steeds langer aan een schuld blijven vastzitten. Het Nibud raadt studenten dan ook aan om niet meer te lenen dan strikt noodzakelijk is.

Uit een onderzoek van de Rabobank afgelopen week blijkt echter dat de meeste studenten ook liever niet extra geld lenen. De helft gaat liever niet stappen wanneer het geld op is, dan dat ze ervoor moeten lenen. Driekwart geeft aan dat ze er geen gewoonte van maken om extra geld te lenen en vijftig procent vindt bovendien dat ze hun geldzaken prima beheren. Vooral internetbankieren is daarbij voor velen een goed hulpmiddel. Opvallend is verder dat veel studenten ook heel creatief met geld omgaan. Een veel gehoorde truc is om geld van hun vrienden te lenen wanneer die dronken zijn, in de hoop dat ze het zullen vergeten en het dus nooit terugbetaald hoeft te worden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.