Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studenten worden budgettrainers

Studenten worden budgettrainers

Zoals we onlangs nog berichtten loopt de gemiddelde studieschuld momenteel hard op. Omdat geld lenen voor studenten relatief makkelijk is heeft het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) daarom besloten om studenten tot budgettrainer op te gaan leiden.

In totaal hebben tot nu toe twaalf studenten uit verschillende steden de opleiding budgettrainer van het Nibud succesvol afgerond. Ze mogen nu in hun eigen stad onder het motto Slim studeren is geld beheren medestudenten leren om beter met geld om te gaan. Dit is een gratis cursus, waarbij er onder meer wordt gewezen op de gevaren van leningen en teveel geld uitgeven. De eerste workshop vindt vandaag plaats in Utrecht, tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT). Daarna zullen ze ook in diverse andere steden worden gegeven.

Onlangs bleek nog uit een enquête van de Rabobank dat studenten vooral extra geld lenen bij uitzondering en in noodgevallen. Volgens het Nibud is dit echter niet de werkelijke situatie. Een woordvoerster van het Nibud zegt dat studenten ook veel geld lenen om het aan luxe uit te geven, zoals een skivakantie en avondjes uit. Ook hebben veel te weinig studenten verstand van geldzaken en budgetbeheer. Teveel studenten gaan er voor het gemak van uit dat ze ooit wel een fantastische baan zullen hebben om hun schulden snel af te betalen. Sommige studenten, zo zegt het Nibud, weten zelfs niet eens hoe het terugbetalen van hun studieschuld werkt. Die kiezen nu liever voor relaxed leven, waarbij er liever niet wordt nagedacht over eventuele schulden en zorgen van later.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.