Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Weinig Chinezen willen een creditcard

Weinig Chinezen willen een creditcard

Chinese consumenten hebben nog vrij weinig belangstelling voor creditcards. In een land waar sparen als grote deugd wordt gezien krijgen de creditcardmaatschappijen maar moeilijk voet aan de grond.

Nadat in de jaren 50 in Amerika de creditcard werd geïntroduceerd werd die al vrij snel erg populair. Vorig jaar stond de teller wereldwijd op ongeveer 2 miljard actieve creditcards. Daarvan zijn er in Nederland iets meer dan 6 miljoen uitgegeven. Gezamenlijk zijn die Nederlandse creditcards goed voor een openstaande schuld van rond de 1,5 miljard euro. Dit komt vooral omdat mensen de kaarten hier steeds meer gaan gebruiken als een alternatief voor geld lenen. Zolang je jezelf aan de maandelijkse aflossingen houdt is het namelijk een makkelijke manier om meer bestedingsruimte te hebben.

In China wordt daar anders over gedacht. Daar wordt geld lenen nog veel minder als vanzelfsprekend beschouwd dan in veel Westerse landen. Zo heeft in China nog slechts 5% van de bevolking een creditcard. Jonge Chinezen hebben er steeds vaker wel een, maar ook hierop worden amper schulden opgebouwd. Veelal spaart men eerst het benodigde bedrag bijeen, om het daarna het liefst contant te voldoen. Dit is hoe de oudere generatie het altijd heeft gedaan, maar ook de jongeren realiseren zich dat creditcards een risico inhouden. Chinezen zijn veelal bang de controle over hun uitgaven te verliezen wanneer ze een creditcard hebben.

Daar komt ook nog bij dat creditcards in China worden geplaagd door een imagoprobleem. Ze worden namelijk vooral gebruikt bij speciale aanbiedingen. Ook worden ze nog niet in erg veel winkels geaccepteerd. De creditcard heeft dus nog een lange weg te gaan om in China volledig geaccepteerd te worden. Het is nog maar de vraag of dit ook inderdaad gaat lukken.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.