Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hypotheekrente daalt door crisis

Hypotheekrente daalt door crisis

Dat de eurocrisis aan het verergeren is heeft gek genoeg ook een paar voordelen. Zo hebben veel banken inmiddels de hypotheekrente verlaagd en wordt de spaarrente juist verhoogd.

Volgens vele experts zitten we op het moment in een cruciale fase voor de euro. In deze onzekere week op de financiële markten dreigt Griekenland nu definitief failliet te gaan. Er wordt gevreesd dat dit ook voor andere landen en veel banken grote consequenties zou hebben. Veel banken proberen zich daar nu zo goed mogelijk op voor te bereiden.

Omdat geld lenen voor veel banken steeds lastiger wordt proberen ze op andere manieren meer financiële armslag te krijgen. Zo wordt er gepoogd meer spaargeld binnen te halen door een hogere spaarrente aan te bieden. Dat gebeurt precies in een periode dat die rente volgens vele experts eigenlijk zou moeten dalen.

Ook de hypotheekrente daalt gestaag bij een aantal banken. De oorzaak daarvan ligt iets gecompliceerder. Omdat beleggingen momenteel zoveel risicos met zich meebrengen wordt er meer geld gestopt in staatsobligaties. Die zijn namelijk betrekkelijk veilig. Daardoor daalt echter de kapitaalmarktrente, die is gekoppeld aan de hypotheekrente. Diverse banken hebben de rente inmiddels met 1 of 2 tiende procent naar beneden gedaan en onafhankelijke hypotheekadviseurs verwachten dat de daling nog wel een tijdje zal doorgaan.

De daling van de hypotheekrente komt precies op een moment dat extra veel rentevaste periodes aflopen. Voor deze mensen is het dus een prima tijd om de nieuwe periode vast te leggen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.