Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hoge kosten flitskredieten in de ban

Hoge kosten flitskredieten in de ban

Wie bij sommige aanbieders voordelig een flitskrediet denkt af te sluiten komt vaak bedrogen uit. Zo brengen veel bedrijven additionele kosten in rekening waardoor het totaal terug te betalen bedrag al gauw hoog kan oplopen. Een nieuwe wetswijziging moet hier een stokje voor steken.

Flitskredieten werden in Nederland geïntroduceerd in 2007. Deze kortlopende leningen van relatief kleine bedragen werden snel populair omdat het erg eenvoudig was er eentje af te sluiten. De meeste aanbieders opereren namelijk hoofdzakelijk via internet. Ook kun je vaak een SMS sturen om een flitskrediet aan te vragen, daarom wordt deze manier van geld lenen ook wel SMS Krediet genoemd.

De flitskredieten vielen aanvankelijk buiten veel wettelijke regels. Dit kwam door de korte looptijd en de lage bedragen die ermee gemoeid zijn. Zo werd het in Nederland geldende maximale rentepercentage van 15% omzeild door soms extreem hoge kosten in rekening te brengen. Door een wetswijziging is het op deze manier doorberekenen van kosten echter niet langer toegestaan. Wanneer je een bepaald bedrag leent moet dat voortaan ook exact het bedrag zijn wat je - behalve de rente natuurlijk - terug moet betalen.

Voor de aanbieders van flitskredieten betekenen de nieuwe regels een gevoelige klap. Er kan door hen zo namelijk aanzienlijk minder geld worden verdiend aan deze kleine leningen. Voor aanvullende diensten zoals spoedboekingen mogen door de aanbieders nog wel aanvullende vergoedingen worden gevraagd. De Autoriteit Financiële Markten zal naar alle waarschijnlijkheid streng toezicht gaan houden op het naleven van de aangepaste wet.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.