Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Opgelicht bij geld lenen

Opgelicht bij geld lenen

De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) is een mogelijke oplichtingspraktijk aan het onderzoeken. Mensen voor wie geld lenen vrijwel onmogelijk is worden daarbij vele duizenden euros armer gemaakt. 

De vermeende oplichters weten mensen te bereiken via kleine advertenties op bekende websites voor vraag- en aanbod. In die advertenties worden gouden bergen beloofd. Iedereen kan geld lenen, zelfs als je een negatieve registratie bij het BKR hebt. Wanneer je de verleiding niet kan weerstaan hoef je alleen maar wat persoonlijke gegevens te versturen naar een postbusnummer. Na een tijdje stroomt dan elke maand het geld automatisch binnen. Na een aantal maanden blijkt echter dat er in jouw naam een valse voorlopige aangifte is gedaan. Het geld dat is gestort krijg je, zo blijkt dan, terug van de belastingen voor een huis dat niet bestaat. Wanneer de belastingdienst erachter komt dat de aangifte niet klopt moet je het hele bedrag alsnog terugbetalen. De oplichters zelf hebben tegen die tijd al hun 40 procent commissie geïncasseerd. dit geld moet overigens contant in een envelop worden opgestuurd.

De malafide praktijken worden uitgevoerd door organisaties met klinkende namen. Volgens de krant Tubantia worden er onder meer namen gebruikt als Lenen voor Iedereen en Kredietteam. De postbusnummers waarmee wordt gewerkt zouden erop wijzen dat het in alle gevallen weleens om dezelfde mensen zou kunnen gaan. Er is inmiddels door meerdere mensen aangifte gedaan bij de politie. Daar zitten gevallen bij waar mensen voor meer dan 25.000 euro zijn opgelicht.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.