Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Persoonlijke lening in Nederland relatief duur

Persoonlijke lening in Nederland relatief duur

Nederlandse consumenten betalen relatief veel voor een persoonlijke lening ten opzichte van andere landen in Europa. Het verschil kan oplopen tot maar liefst 2%. Dit blijkt uit een vergelijkend onderzoek van een website die leningen en rentestanden in het oog houdt. Een aantal grote kredietgevers uit diverse landen uit West-Europa werden daarvoor met elkaar vergeleken.

Bij het onderzoek werd alleen gekeken naar consumptief krediet. Dat is een persoonlijke lening voor dagelijks gebruik. Dit kan variëren van roodstand op de bankrekening tot het op afbetaling aanschaffen van huishoudelijke artikelen. Voor deze soort kredieten betalen we in Nederland blijkt nu dus een relatief hoge prijs.

De gemiddelde rente voor consumptief krediet is in ons land 8,8% Dat is 3,3% meer dan het land met de laagste rentestand, Luxemburg. Daar hoef je over een gelijksoortige lening slechts 5,5% rente te betalen.

Ook in België betaal je relatief veel geld aan rente bij een persoonlijke lening. Daar kost consumptief geld lenen 8,3% rente. Frankrijk en Duitsland schommelen rond het Europese gemiddelde, daar betalen consumenten gemiddeld respectievelijk 6,7% en 6,6% aan rente.

Geld lenen bij banken uit omringende landen zou een groot financieel voordeel op kunnen leveren voor de Nederlandse consumenten. Helaas is dat echter vooralsnog zeer beperkt mogelijk. De meeste banken laten mensen uit het buitenland namelijk niet profiteren van hun lagere rentes, als het al mogelijk is om bij deze banken een consumptief krediet te krijgen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.