Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studenten moeten van regering vaker lenen

Studenten moeten van regering vaker lenen

Volgens de regering Rutte moeten studenten in de toekomst vaker geld lenen om hun studie te financieren. Zo kan er flink bezuinigd worden door de beurzen voor het hoger onderwijs af te schaffen. Dit zei de premier tijdens de algemene beschouwingen van vorige week.

Het kabinet heeft inmiddels al aangekondigd dat studenten voor hun master alleen nog maar kunnen lenen en geen studiebeurs meer zullen ontvangen. Tijdens de algemene beschouwingen werd duidelijk dat deze maatregelen mogelijk uitgebreid zullen worden. In de toekomst zouden alle studiebeurzen kunnen komen te vervallen. Een student moet dan zijn hele studie bekostigen van een bijbaan, geld van de ouders en een studielening.

De premier stuitte op verzet bij de ChristenUnie en Groen Links. Die vinden het onverstandig van de regering om ernaar te streven dat studenten in de toekomst meer geld lenen. Vooral omdat de laatste tijd steeds duidelijker wordt dat studenten na hun afstuderen vaak met torenhoge schulden blijven zitten. Volgens Arie Slob van de ChristenUnie is geld lenen voor studenten sowieso al veel te makkelijk. De premier werd dan ook met een motie gevraagd om eerst de schuldenproblematiek onder studenten in kaart te brengen. Daar wil hij voorlopig echter niets van weten. De premier gaf aan dat het uitbreiden van het leenstelsel volgens hem los staat van studenten die teveel schulden hebben. De studielening wordt immers- zo zei hij - later terugbetaald wanneer de student dankzij de studie eenmaal een goede baan heeft.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.