Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Banken die geld lenen van consumenten

Banken die geld lenen van consumenten

Banken die geld lenen van consumenten lijkt de omgekeerde wereld, maar toch lijkt het erop dat de banken elkaar momenteel in een echte spaarrentestrijd aan het bekampen zijn.

Door veel banken wordt momenteel geprobeerd hun hoeveelheid kapitaal te vergroten. Dat doen ze niet alleen om hun eigen positie te verbeteren, maar ook omdat de regels omtrent kapitaal behoorlijk zijn aangescherpt. Een van de manieren om meer kapitaal te verkrijgen is om mensen te bewegen hun spaargeld bij ze te stallen. Vooral omdat op dit moment het vertrouwen tussen de banken onderling enorm laag is. Banken hebben daarom geen zin in geld lenen aan elkaar. Om consumenten en bedrijven over te halen hun spaargeld op een rekening te zetten verhogen de banken de spaarrente. Dit is bij veel banken inmiddels al gebeurt en de rest zal volgens vele experts waarschijnlijk snel moeten volgen om hun klanten bij zicht te houden.

Wanneer banken daarop besluiten de rente nog iets meer omhoog te doen is de kans groot dat dit korte tijd voor een rentestrijd zalzorgen. Het wordt echter niet verwacht dat de spaarrente verder zal stijgen dan het peil in 2008. Net na het begin van de economische crisis steeg de rente toen naar net iets meer dan 5 procent, momenteel is dat 3 procent. Alhoewel een flinke stijging niet wordt uitgesloten heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de rente zelf niet verhoogd, dat rentepercentage is mede bepalend voor de rente die de banken bieden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.