Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Groene Amsterdammers lenen voordelig

Groene Amsterdammers lenen voordelig

Huiseigenaren in Amsterdam kunnen binnenkort voordelig geld lenen bij de gemeente. Voorwaarde is dat het geld wordt gebruikt voor energiebesparende verbeteringen aan de eigen woning.

Het geld dat gebruikt gaat worden voor de leningen komt uit het Amsterdamse Investeringsfonds. Dat fonds bevat geld dat Amsterdam kreeg voor het verkochte belang in het energiebedrijf NUON. Het gehele fonds zal worden gereserveerd voor investeringen die het klimaat en de luchtkwaliteit in de hoofdstad moeten verbeteren.

Veel huiseigenaren hebben moeite om geld te lenen voor energiebesparende verbouwingen. Die mensen wil de gemeente tegemoet komen door ze tegen een voordelig rentetarief geld te lenen. Hoeveel dat tarief gaat bedragen is nog niet bekend gemaakt. Wel heeft de gemeente aangegeven dat de besparingen genoeg zouden moeten zijn om de lening te kunnen terugbetalen.

Behalve de goedkope leningen voor Amsterdamse huiseigenaren wordt er geld geïnvesteerd in andere projecten die goed zijn voor het milieu. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het plaatsen van nieuwe windmolens in en rond de stad, maar ook naar het stimuleren van de plaatsing van zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen. Amsterdam heeft zich tot doel gesteld om in het jaar 2025 40% minder CO2-uitstoot te hebben.

Alle investeringen uit het Amsterdamse Investeringsfonds moeten rendabel zijn. Het geld zal dus niet worden gebruikt voor subsidies en zal uiteindelijk allemaal weer terugkomen in de gemeentekas, zo is de bedoeling van de gemeente. Wanneer men wil geld lenen voor een energiebesparend project zal er ook worden gekeken naar de CO2-besparing per bestede euro.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.