Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Ondernemen zonder lening

Ondernemen zonder lening

Steeds minder startende ondernemingen zijn in staat om een lening bij de bank te krijgen. MKB-Nederland luidt nog niet de noodklok, maar probeert de kwestie wel onder de aandacht te krijgen.

In de afgelopen maanden zijn banken steeds terughoudender geworden om geld uit te lenen, zowel aan particulieren als aan ondernemingen. Met name de starter heeft het in beide situaties moeilijker gekregen om een financiering te bemachtigen.

Het vertrouwen in de economie en tussen banken onderling is op weg naar een nieuwe dieptepunt na de crisis in 2008. Banken zijn steeds minder bereid risico\'s te nemen. Beginnende ondernemers brengen vaak meer risico met zich mee dan reeds gevestigde bedrijven, geld lenen wordt voor de starter dus steeds moeilijker.

Er zijn bedrijven die daar nu op inspringen door andere vormen van investeren te benutten. Zo helpt een bepaalde ICT-dienstverlener bedrijven hun systemen zo ingrijpend te optimaliseren, dat ze een flink graantje kunnen meepikken van de verhoogde omzet. Het hele traject wordt dan in eerste instantie door hun bekostigd. Dit is in veel gevallen een flinke investering, die volgens het bedrijf zelf na enige tijd dubbel en dwars wordt terugverdiend.

Omdat steeds meer ondernemers hun kansen op een lening zien afnemen zullen er waarschijnlijk ook meer van dit soorten initiatieven ontstaan. De drang tot ondernemen blijft bij veel mensen onverminderd aanwezig, ook in economisch zwaar weer. Waar de banken dus - uit eigen keuze of noodgedwongen - geen lening meer uitgeven ontstaat een kans voor een andere manier van geldschieten.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.