Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Studenten weten hoogte studieschuld niet

Studenten weten hoogte studieschuld niet

Veel studenten zouden geen idee hebben van de hoogte van hun studieschuld. Dat blijkt uit een onderzoek van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Het ISO vroeg aan meer dan drieduizend studenten of ze wisten hoe hoog hun studielening inmiddels was. Meer dan zestig procent van de studenten zei dat niet te weten. Een klein percentage wist ook niet dat er rente betaald moet worden over het geleende geld, of hoeveel dat rentepercentage precies bedraagt. Uit het onderzoek bleek bovendien dat ruim een derde van de ondervraagde studenten zonder een duidelijk financieel plan van aanpak met zijn of haar studie is gestart.

Het ISO concludeert uit het onderzoek dat de informatievoorziening van de overheid niet goed genoeg is. Ook plaatsen ze vraagtekens bij de manier waarop de overheid geld leent aan studenten. Het bekende \"Pas op! Geld lenen kost geld\" logo is bijvoorbeeld nergens terug te vinden op de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), de organisatie die verantwoordelijk is voor studiefinanciering en leningen. Er is daar weliswaar informatie te vinden over de kosten die aan een studielening zijn verbonden, maar volgens het ISO zijn die gegevens te ver weggestopt op de website. Op het moment dat je de lening afsluit krijg je het bijvoorbeeld niet te zien.

Tijdens de Algemene Beschouwingen na Prinsjesdag zei premier Rutte nog dat studenten in de toekomst waarschijnlijk steeds vaker zullen moeten gaan lenen. Het ISO hoopt daarom dat de Tweede Kamer binnenkort aandacht gaat besteden aan de gebrekkige informatievoorziening omtrent geld lenen door de overheid.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.