Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Gevolgen aflopen gunstige hypotheekrente

Gevolgen aflopen gunstige hypotheekrente

Het lijkt erop dat binnen enkele jaren honderdduizenden huishoudens in Nederland met financiële problemen te maken krijgen op het moment dat de gunstige hypotheekrente afloopt. De problemen ontstaan niet alleen door de afloop van de gunstige hypotheekrente, maar in combinatie met de gevolgen van bezuinigingen en eventuele werkloosheid.

Dynamic Credit heeft in de zomer in het jaar 2008 bij de Amerikaanse toezichthouder Fed aan de bel getrokken over de gekunstelde hypotheekvormen, waardoor banken in de problemen zouden komen. Dit bureau heeft nu gewaarschuwd voor de gevolgen van het aflopen van gunstige hypotheekrentes voor een groot aantal Nederlandse huishoudens.

De komende jaren zal er van alles gebeuren, zoals herziening van de rente, het oplopen van de werkloosheid en bezuinigingen van de overheid. Economisch gezien gaat het gewoon niet goed. De verwachting is dan ook dat de betalingsachterstanden in het komende jaar zullen oplopen. Dynamic Credit heeft een eigen onderzoek uitgevoerd, waaruit is gebleken dat er driehonderdduizend huishoudens zijn met een inkomen, waar geen enkele rek in zit. Vooral de hypotheken, die in de jaren 2005 tot en met 2007 zijn afgesloten, worden als kwetsbaar beschouwd in deze economisch slechte tijden.

De Nederlandse huishoudens die de grootste kans hebben om in de financiële problemen te komen zijn die met een inkomen rond de 35.000 euro. Het gaat hierbij meestal om personen met een hoge hypotheek in verhouding tot het inkomen, waarbij de hypotheekvorm veelal aflossingsvrij is en waarbij het huis op de top van de huizenmarkt is aangeschaft.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.