Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Consumptiedwang leidt tot schulden

Consumptiedwang leidt tot schulden

Tegenwoordig is er sprake van een blijvende trend in de vorm van consumptiedwang. Steeds meer mensen zien zichzelf als gevolg van deze consumptiedwang verder in de financiële problemen komen. Een verbouwing aan het huis, de duurste elektronica in huis en natuurlijk een auto voor de deur, die net zo groot of het liefst nog groter is als die van de buren. De consumptiedwang speelt zich niet alleen op deze grote niveaus af, waarvoor geld lenen vaak de enige optie is, maar ook op kleiner gebied. Geld lenen voor kleding, huishoudelijke apparatuur en voor vakanties komt steeds vaker voor.

Het uitgavenpatroon kan in veel situaties tot ernstige financiële problemen leiden. Zeker als er in het huishouden één persoon ontslagen wordt en er problemen ontstaan om de hypotheek nog te kunnen aflossen. Banken krijgen ook meer en meer door dat geld lenen in combinatie met consumptiedwang tot financieel zorgwekkende situaties leidt. Vaak gaat het daarbij om verschillende leningen bij diverse partijen. Het komt regelmatig voor dat mensen bij het geld lenen steeds een andere geldverstrekker vinden, zodat er uiteindelijk wel tien tot vijftien leningen lopen naast de hypotheek. Het internet heeft overigens een aardige bijdrage geleverd in de consumptiedwang. Maar al te vaak worden er online goederen gekocht op krediet, waarbij de consument zich minder bewust zijn van de kosten van het geld lenen. De Rabobank is één van de banken die de consument een helpende hand toereikt in de vorm van budgetcoaches. De budgetcoach kan ingeschakeld worden om consumenten met betalingsachterstand te helpen. Ook kan er bij ernstige financiële problematiek de weg van schuldsanering gevolgd worden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.