Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Hogere lening voor tweeverdieners in 2012

Hogere lening voor tweeverdieners in 2012

Met dank aan de nieuwe regels van de NHG kan een grote groep tweeverdieners vanaf 1 januari 2012 meer geld lenen. Een belangrijke wijziging, die met de ingang van het nieuwe jaar van kracht zal zijn, is dat de Nationale Hypotheek Garantie grens naar 265.000 euro gaat. Deze grens bedroeg tijdelijk 350.000 euro. Overigens is er nog wel een onderzoek gaande naar de handhaving voor de hogere grens, maar minister De Jager heeft al laten weten dat de grens in principe weer verlaagd zal worden. Het voordeel voor de tweeverdieners die meer geld kunnen lenen heeft vooral betrekking op de lagere inkomens.

De tweeverdieners met een laag inkomen kunnen veel meer geld lenen, wat wel tot tienduizenden euro’s kan schelen. De tweeverdieners met een middeninkomen kunnen in 2012 juist minder geld lenen in vergelijking met 2011. Deze groep kan bij het afsluiten van een hypotheek rekenen op een verlaging van een bedrag dat rond de tweeduizend euro is gelegen. Bij een hypotheek van meer dan 250.000 euro zou dat dus om een relatief laag bedrag gaan. Als beide partners minimaal 25.000 euro verdienen, dan is het mogelijk om in 2012 een percentage van twee tot vier procent extra te lenen. Voor de alleenverdieners die een huis willen kopen, geldt in 2012 dat gemiddeld tot twee procent minder geleend kan worden in vergelijking met het huidige jaar. Met de verlaging van de kostengrens van de NHG zullen de huizenkopers die boven de grens uitkomen gemiddeld 0,6 procent extra rente moeten betalen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.