Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Minder leningen, minder verzoeken voor schuldhulpverlening

Minder leningen, minder verzoeken voor schuldhulpverlening

In diverse media is de afgelopen tijd het beeld ontstaan dat er sprake zou zijn van een grote toename van verzoeken op het gebied van schuldhulpverlening. De praktijk laat echter een ander beeld zien. De cijfers waar de media zich op baseert zijn afkomstig van de branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren. De informatie is echter gestoeld op gegevens van 2010. In dat jaar was er inderdaad sprake van een toename van het aantal verzoeken voor schuldhulpverlening in vergelijking met het jaar ervoor. In 2010 werden er 80.000 verzoeken tot schuldhulpverlening geregistreerd.

In 2011 is er sprake van een beduidend lager aantal aanvragen. Het blijkt dat het grootste deel van de schuldhulpverleners tot tien procent minder aanvragen hebben. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat consumenten in tijden van crisis minder geld lenen. Consumenten zijn aan de ene kant voorzichtiger geworden om in deze economische slechte tijden geld te lenen en aan de andere kant wordt geld lenen voor een grote groep consumenten haast onmogelijk. Banken en kredietverstrekkers stellen namelijk strengere eisen aan geld lenen, waardoor er minder leningen worden verstrekt.

De verwachting voor de toekomst is dat het aantal aanvragen voor schuldhulpverlening verder zal afnemen. Na tientallen jaren van consumeren is de tijd aangebroken voor consuminderen. Geld lenen zal dan minder nodig zijn om consumptieve goederen aan te schaffen, want er zal minder worden uitgegeven op consumptief gebied. Met als gevolg dat consumenten hun financiën beter onder controle kunnen houden en er minder vaak een beroep op de schuldhulpverlening zal worden gedaan.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.