Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen leidt vaak tot spijt

Geld lenen leidt vaak tot spijt

Het Nibud heeft op donderdag 15 december 2011 een onderzoek gepubliceerd, waaruit blijkt dat een groot aantal consumenten spijt krijgt van het afsluiten van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Het blijkt dat één op de zestien huishoudens een dergelijke lening heeft afgesloten. Het gemiddelde bedrag bij geld lenen komt uit op een bedrag van 11.400 euro.

De cijfers van het Bureau Krediet Registratie  laten zien dat meer dan tien procent van de consumenten, die meer dan drie leenovereenkomsten hebben, problemen ondervinden bij de het terugbetalen van de lening. Het geld lenen wordt door een aantal mensen zelfs als een last ervaren. Het gaat daarbij om de groep consumenten, die meer dan één lening hebben lopen. Van deze groep vindt 72 procent dat het geld lenen een last is geworden.

Uit het onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting is verder gebleken dat een aantal van zestig procent van de consumenten na het afsluiten van een lening achteraf liever een lager bedrag had geleend. Er zijn voor het onderzoek door Nibud vijfhonderd personen met een lening en vijfhonderd personen zonder een geldlening ondervraagd. Een conclusie van het onderzoek is dat veel consumenten, die geld lenen onvoldoende voorbereid zijn op de gevolgen van de lening. Dat betekent dat er vooraf geen duidelijk inzicht bestaat ten aanzien van de rente en de aflossing en de financiële gevolgen daarvan. Het is dus belangrijk om voor het geld lenen de financiële situatie te kunnen overzien, waarbij er met de inkomsten en uitgaven dus rekening moet worden gehouden met de bedragen van rente en aflossing.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.