Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Goedkope lening via kredietbank door Breda geweigerd

Goedkope lening via kredietbank door Breda geweigerd

De gemeente Breda heeft te kennen gegeven dat er niet wordt overgegaan tot het verstrekken van goedkope persoonlijke leningen via de Kredietbank West-Brabant aan inwoners. De Bredase inwoners, die gehoopt hadden om van een lage rente voor een persoonlijke lening te kunnen profiteren komen van een koude kermis thuis.

Zelf leent de gemeente Breda tegen een lage rente bij de Bank van Nederlandse Gemeenten. Het is echter niet mogelijk om deze goedkope leenvariant door te verrekenen met de Kredietbank West-Brabant. Het zou theoretisch mogelijk zijn om een persoonlijke lening aan inwoners te verstrekken tegen een rentepercentage van 1,8 procent. De burgemeester en wethouders zijn echter van mening dat het op deze wijze geld uit lenen vervalsend voor de markt zou werken.

De gemeente Breda wordt als uitermate kredietwaardig beschouwd en kan om deze reden tegen voordelige tarieven geld lenen. De SP had daardoor het plan opgevat om de inwoners van Breda daarvan mee te laten profiteren door de mogelijkheid te bieden een persoonlijke lening af te sluiten via de Kredietbank tegen het lage rentepercentage. De Kredietbank rekent voor leningen aan inwoners wel tien procent rente en dat bevreemdt de SP, omdat de inwoners, die geld lenen het financieel toch al moeilijk hebben.

Het verzoek om de lage rente door te berekenen via de Kredietbank aan de inwoners is nu echter schriftelijk afgewezen. Naast de marktvervalsing wordt als reden voor weigering vermeld, dat een dergelijke lage rente het aangaan van meer schulden in de hand zou werken. De drempel om een lening af te sluiten zou dan namelijk lager worden.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.