Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Lenen in 2012 wordt moeilijker voor MKB-ers

Lenen in 2012 wordt moeilijker voor MKB-ers

Bedrijven in het MKB hebben het 2011 al moeilijk genoeg om een lening af te sluiten, maar het ziet er naar uit dat 2012 wat dat betreft helemaal een rampjaar zal worden. Een economisch adviseur van het ABP verwacht zelfs dat er sprake zal zijn van een daling van ongeveer twintig procent in het verstrekken van leningen door Nederlandse banken aan ondernemingen in het MKB.

De economisch adviseur, Jan van de Poel, heeft als lid van een groep experts de beschikbaarheid van MKB bedrijfskredieten onderzocht voor minster Verhagen. De economisch adviseur heeft nu deze minister opgeroepen om bedrijven vooral de helpende hand te bieden bij het zoeken naar alternatieve mogelijkheden om geld te lenen.

Van de Poel liet weten dat het begrijpelijk is dat er minder bedrijfskredieten worden verstrekt, maar dat het als een simpele uitweg beschouwd kan worden. Banken zouden net zoveel hun best moeten doen voor kleine bedrijven als voor grote ondernemingen. In het MKB zijn de transactiekosten bijvoorbeeld bijzonder hoog.

Een woordvoerder van ABN AMRO heeft gemeld uit te gaan van een lichte recessie. Hierdoor zal er minder vraag zijn vanuit het bedrijfsleven naar leningen en het totale aantal kredietaanvragen voor het MKB zal op basis daarvan dan ook afnemen. Een woordvoerder van de ING is van mening dat het door de beperkende maatregelen voor banken lastiger zal worden om kredieten te verlenen aan bedrijven. De toekomst zal uitwijzen of het hele jaar 2012 lastig zal worden voor de MKB-ers of dat er aan het einde van het jaar verbeteringen op zullen treden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.