Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Maximum hypotheekbedrag verder omlaag

Maximum hypotheekbedrag verder omlaag

De president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, heeft in een interview met Vrij Nederland laten weten dat het maximum hypotheekbedrag voor huizenkopers verder omlaag moet in Nederland.

In het jaar 2011 is het maximaal te lenen hypotheekbedrag in vergelijking met de waarde van de woning al naar 106 procent verlaagd. Knot vindt echter dat de ratio nu nog veel te hoog is. De huizenschulden in Nederland zijn enorm groot, terwijl in het buitenland een percentage schuld van boven de tachtig procent eerder ongebruikelijk wordt geacht dan normaal wordt gevonden. Meer geld lenen dan nodig voor de aankoop van een woning is in Nederland weer echter eerder regel dan uitzondering.

Het is volgens Knot een typerend Nederlands probleem dat er meer geld wordt geleend dan het aankoopbedrag van de woning. De ratio van 106 procent in 2011 zou wat dat betreft dus nog verder omlaag gebracht moeten worden. Onlangs werd een oproep van de president van DNB om de hypotheekaftrek ten aanzien van de rente nog te beperken door de kabinet de kop ingedrukt. Het schip zal echter ook in Nederland de wal raken, waarop het schip wel zal moeten keren, zoals Knot het uitdrukt.

Bovendien kan Brussel Nederland ook nog eens op de vingers tikken in verband met de torenhoge huizenschulden in dit land. Meer geld lenen dan nodig komt nog altijd voor in Nederland, waar de aankoop van een woning en de kosten koper volledig voor een financiering in aanmerking komen. In andere landen als Duitsland en Spanje wordt vaak een eigen inbreng van de koper verwacht, waarna een hypotheek kan worden verstrekt van 70 procent tot 80 procent van de waarde van de woning.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.