Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Schulden en waarde uit balans

Schulden en waarde uit balans

Consumenten besluiten geld te lenen om daar producten mee aan te schaffen. Er kan een geldlening verstrekt worden voor het kopen van een wasmachine of voor een auto. Zo worden er ook talloze hypotheken verstrekt bij de aanschaf van een woning. In dat geval was er altijd sprake van een balans tussen de hypotheekschuld en de waarde van de woning. In veel situaties lag de waarde van de woning in het verleden zelfs boven het bedrag van de hypotheek, zodat er sprake was van overwaarde. Die tijd is nu voorbij.

Ron Bavelaar is directeur van de Hypotheekshop en liet naar aanleiding van berichten in het Financieele Dagblad van 23 december weten dat huizenbezitters er zeker verstandig aan zullen doen de hypotheek te herijken. Geld lenen voor de huizenmarkt was tot voor enkele jaren geleden eenvoudig, maar die eerder afgesloten hypotheken sluiten door de financiële crisis nu niet meer aan op de reële waarde van de woning.

Door meer en meer banken wordt het advies aan consumenten gegeven om de hypotheek af te lossen. In het verleden werd het bedrag van geld lenen voor het huis vaak hoger gesteld dan de waarde van de woning, maar dat is tegenwoordig niet meer gangbaar. De destijds afgesloten hypotheken bestaan voor een deel uit beleggingshypotheken en aflossingsvrije hypotheken. Het zijn vooral die hypotheken waar nu voor aangeraden wordt om de schuld af te lossen. De waardedaling op de huizenmarkt heeft ervoor gezorgd dat de schulden op het huis en de waarde van de woning uit balans zijn geraakt. Er kan in deze tijd niet meer zonder meer worden uitgegaan van een waardestijging van de woning.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.