Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen websites kennen onregelmatigheden

Geld lenen websites kennen onregelmatigheden

De Europese Commissie heeft vastgesteld dat er bij de websites voor geld lenen misstanden voorkomen. Kredietverstrekkers, zoals financiële instellingen en banken zouden consumenten misleiden door bijvoorbeeld specifieke informatie uit een offerte weg te houden en onvoldoende inzicht te bieden in de kosten van het geld lenen. In veel reclame ontbrak bovendien de reguliere informatie over leningen.

Het dagelijks bestuur van de Europese Unie heeft op 10 januari 2012 het bovenstaande nieuws naar buiten gebracht. Om tot deze berichtgeving te komen is er onderzoek gedaan naar 562 verschillende websites in de Europese Unie, waaronder Nederland. Hier werden 45 Nederlandse websites over geld lenen aan een kritische blik onderworpen. En het bleek dat er zich bij 36 van deze websites van kredietverstrekkers onregelmatigheden voordeden. Bij zeventig procent van alle onderzochte websites in de Europese Unie, IJsland en Noorwegen werden er tekortkomingen vastgesteld. Dat komt neer op een aantal van 393 van de totaal onderzochte websites van 562.

Er werd door de Europese Commissie vooral gekeken of de websites over geld lenen zich houden aan de voorschriften over leningen en kredieten, zoals deze zijn vastgesteld. De Europese voorschriften hebben onder meer betrekking op het voor consumenten inzichtelijk en begrijpelijk maken van offertes voor geld lenen. Consumenten die op zoek zijn naar een lening zijn vaak duurder uit dan in eerste instantie gedacht werd, omdat er simpelweg informatie ontbrak of niet duidelijk was. Er wordt in elk geval contact opgenomen met de betrokken bedrijven, zodat er aanpassingen verricht kunnen worden. Indien medewerking door de financiële instelling geweigerd wordt, kan er eventueel een boete worden opgelegd of geëist worden dat de website offline gaat.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.