Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Vijftig procent van Nederlanders staat rood

Vijftig procent van Nederlanders staat rood

Geld lenen door middel van het afsluiten van een krediet is in Nederland gebruikelijk voor grote uitgaven, zoals voor de aanschaf van een auto. Rood staan is een andere vorm van geld lenen en uit onderzoek is gebleken dat vijftig procent van de Nederlanders wel eens rood staat. Er is wel een verschil in de beleving tussen vrouwen en mannen ten aanzien van het rood staan net als dat het geld door beide groepen aan andere zaken wordt besteed.

Mannen liggen minder vaak wakker van het geld lenen van de eigen bankrekening door het rood staan dan vrouwen. Als vrouwen voor een bedrag van 50 euro rood staan, levert hen dat al een onaangenaam gevoel op. Het onderzoek is uitgevoerd door de SNS Bank, waaraan 2300 Nederlanders hebben deelgenomen. Uit de gegevens van het CBS blijkt dat er in Nederland op jaarbasis voor ongeveer tien miljard rood wordt gestaan. Uit het onderzoek van de SNS Bank is naar voren gekomen dat het rood staan niet alleen wordt gedaan om grote uitgaven te kunnen bekostigen, maar ook gedaan wordt omdat het leven duurder is geworden.

Mannen en vrouwen vinden het geen probleem om rood te staan om de dagelijkse boodschappen te kunnen bekostigen of om daarmee aankopen te doen voor hun kinderen. Overigens vinden mannen het legitiem om voor een auto geld te lenen van de eigen bankrekening en wordt door hen vaker met de beschuldigende vinger naar de vrouw gewezen als er sprake is van een roodstand. Uit het onderzoek kwam verder naar voren, dat het rood staan geen belemmering vormt om tegelijkertijd ook te sparen. Maar liefst 85 procent van de deelnemers liet weten dat er gespaard werd ondanks het rood staan.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.