Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Sociale lening voor studenten

Sociale lening voor studenten

Studenten kunnen op dit moment naast de ontvangst van een basisbeurs en eventuele aanvullende beurs tegen een aantrekkelijke rente geld lenen. Afgelopen week verschenen er in de media echter berichten dat geld lenen voor studenten om te kunnen studeren in de toekomst weleens de enige mogelijkheid zal zijn. Bronnen rond het kabinet hebben aan het AD kenbaar gemaakt dat er plannen worden ontwikkeld om een sociaal leenstelsel te ontwikkelen. Studenten ontvangen dan niet langer onder de studievoorwaarden gratis de basisbeurs en eventuele aanvullende beurs. Geld lenen via een sociaal leenstelsel komt daarvoor in de plaats.

De invoering van een sociaal leenstelsel houdt in dat studenten in de toekomst voor hun studie bij de overheid een sociale lening kunnen aanvragen. De verstrekking van de thuiswonende beurs of uitwonende beurs zal dan in de vorm van een sociale lening geschieden. Veel studenten werken naast de ontvangst van de studiefinanciering en een deel van de studenten maakt daarnaast ook gebruik van de studielening. Het stelsel van studiefinanciering zal met de eventuele intrede van een sociaal leenstelsel nooit meer hetzelfde worden.

In de praktijk zal het er dan op neer komen, dat een groot deel van de aanstaande studenten zal afzien van het volgen van een studie in het hoger of universitair onderwijs als geld lenen nog de enige optie is. Vooralsnog hebben de plannen betrekking op het invoeren van een sociaal leenstelsel voor de masterfase. Maar indien de plannen daadwerkelijk worden doorgevoerd, kan geld lenen in de toekomst wel eens de basis vormen voor het kunnen volgen van een studie.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.