Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Verruiming geld lenen gaat niet door voor tweeverdieners

Verruiming geld lenen gaat niet door voor tweeverdieners

Tweeverdieners leken het nieuwe jaar goed te kunnen beginnen door de mogelijkheid van meer geld lenen voor het kopen van een huis. Het afsluiten van een hogere hypotheek voor tweeverdieners gaat echter niet door. De Autoriteit Financiële Markten heeft een streep door de rekening gezet, zodat tweeverdieners op grond van de nieuwe regels van de NHG vanaf 1 januari 2012 dus niet meer geld kunnen lenen dan verwacht werd.

Het was de bedoeling dat geld lenen voor tweeverdieners om een huis te kopen met ingang van 1 januari 2012 onder verruimde regels zou kunnen worden gedaan. Er werd zelfs gezegd dat tweeverdieners tot dertigduizend euro meer zouden kunnen lenen. Een woordvoerder van de Autoriteit Financiële Markten heeft in elk geval laten weten dat de verruiming niet doorgaat en de banken daarvan door middel van een brief op de hoogte zijn gesteld. De reden hiervoor is dat de AFM het niet verantwoord acht door de financiële risico’s die met de verruiming van het geld lenen gepaard gaan.

De consumenten zelf zijn er nog niet allemaal van op de hoogte, want aan hen is niets rechtstreeks meegedeeld. Bovendien ontbreekt de informatie volgens hypotheekadviseur Koets ook bij de circa achtduizend hypotheekadviseurs in Nederland. Dat de verruiming met betrekking tot het geld lenen voor tweeverdieners niet door lijkt te gaan, zal negatief uitvallen voor de starters op de woningmarkt. Ook bestaande woningeigenaren worden nu minder flexibel. De Rabobank is één van de banken, die in elk geval de uitgezette lijn van het AFM zullen volgen net als Woonfonds Achmea.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.