Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Consumenten lenen steeds meer geld

Consumenten lenen steeds meer geld

Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek, die op woensdag 22 februari bekend zijn gemaakt, is gebleken dat Nederlanders in 2011 meer geld hebben geleend. Met betrekking tot het geld lenen is bovendien gebleken dat er vooral duurder werd geleend. Er werd vaker gebruik gemaakt van de creditcard en ook het rood staan is fors toegenomen in 2011.

In 2011 is er door de Nederlanders voor een bedrag van 9,7 miljard euro aan consumptieve geldleningen afgesloten. In 2010 bedroeg het totaal nog aan nieuwe geldleningen nog 9,2 miljard euro. In de twee jaren daarvoor was er sprake van minder geld lenen door consumenten. Op het gebied van creditcard kredieten is er vorig jaar ten opzichte van 2010 eveneens en half miljard euro meer verstrekt.

Door de toename van het geld lenen in 2011 is er sprake van een met 200 miljoen euro gegroeide uitstaande schuld op het gebied van consumptieve leningen van 27,5 miljard. Het blijkt dat het aandeel op het gebied van rood staan significant is toegenomen. Aan het eind van 2011 bedroeg de totale rood stand van alle Nederlanders 10 miljard euro.

Dat de rood stans is toegenomen kan wellicht onder meer worden toegeschreven aan het gegeven dat het verkrijgen van een doorlopend krediet in verband met verscherpte voorwaarden lastiger is geworden.  Bij het gebruikmaken van een creditcard en het rood staan zijn de voorwaarden minder strikt. Maar de consument betaalt daarvoor zelf de rekening voor het geld lenen. Voor het rood staan en het gebruik van de creditcard wordt namelijk meer rente betaald.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.