Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Daling hypotheekschuld verwacht

Daling hypotheekschuld verwacht

Het Economisch Instituut voor de Bouw heeft laten weten dat de hypotheekschuld in Nederland op lange termijn significant zal dalen in plaats van toenemen. Deze conclusie is door EIB getrokken naar aanleiding van een onderzoek, dat op donderdag 9 februari  gepubliceerd.

Als gevolg van de verwachte aflossingsgolf en de toenemende vergrijzing wordt vanaf 2015 rekening gehouden met een daling van de hypotheekschuld ten aanzien van bruto binnenlands product. De verwachting van het EIB is zelfs dat in een periode van vijftien jaar in totaal voor een bedrag van 220 miljard euro aan hypotheekschuld zal worden afgelost. Op de helft van het jaar 2011 had de totale hypotheekschuld een omvang van 644 miljard euro volgens de gegevens van de Nederlandsche Bank.

Overigens heef het Economisch Instituut voor de Bouw in het onderzoek ook rekening gehouden met de invloed van andere factoren. Zo werd er onder meer gekeken naar de strenge regels van banken voor het verstrekken van hypotheken. Geld lenen bij de bank voor de koop van een woning is in de huidige markt bijvoorbeeld al lastig. Starters die geld lenen voor een huis zouden volgens het onderzoek baat hebben bij het afschaffen van de overdrachtsbelasting

Vorige week is ook het nieuws naar buiten gekomen, dat een grote groep eigen woningbezitters bezig is met het aflossen van een deel van de hypotheekschuld. Het spaargeld wordt door veel consumenten nu al gebruikt om een deel van de hypotheek vervroegd af te lossen. Het aflossen van een deel van de hypotheekschuld werd eerder nog ondersteund door het CDA, die daarvoor graag een fiscale stimulans in het leven wilden roepen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.