Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen bij banken wordt lastiger

Geld lenen bij banken wordt lastiger

Op woensdag 1 februari is er een onderzoek van de Europese Centrale Bank uitgebracht, waaruit blijkt dat vijfentwintig procent van de in de eurozone gevestigde banken strengere regels zal hanteren bij de beoordeling van kredietaanvragen van onder meer uit de zakelijke markt.

In het vierde kwartaal van 2011 heeft al meer dan 33 procent van de banken voor het geld lenen strengere regels ingesteld. Overigens hebben de banken destijds al gemeld dat het in de lijn der verwachting lag dat er minder kredieten vanuit het bedrijfsleven zou worden aangevraagd. Dit in verband met de dreiging van een recessie in de eurozone.

Dat er strengere regels worden gesteld aan het geld lenen leidt op dit moment nog niet tot de angst dat er een nieuwe kredietcrisis zal ontstaan. De Europese Centrale Bank heeft namelijk het besluit genomen om veel goedkoop geld in de markt te brengen. In de laatste maand van 2011 hebben 523 banken gezamenlijk een bedrag van 489 miljard euro geleend bij de Europese Centrale Bank tegen een aantrekkelijk rentepercentage en voor de duur van drie jaar. Op de laatste dag van de maand februari zal een tweede driejarige lening volgen.

De Nederlandsche Bank liet weten, dat in eigen land de banken in lichte mate strenger zullen worden op het gebied van geld lenen. Er zijn namelijk ook banken, die in verband met de concurrentiestrijd minder strenge eisen stellen ten aanzien van geld lenen. Overigens is uit het onderzoek ook gebleken dat de regels voor het verstrekken van hypotheken aan consumenten niet nog verder hebben aangescherpt.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.