Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Startersleningen beschikbaar in Overijssel

Startersleningen beschikbaar in Overijssel

In de provincie Overijssel wordt er voor een periode van vier jaar geld uitgetrokken voor de verstrekken van startersleningen. Er zal door de gemeente Steenwijkerland een aanvraag bij de gemeenteraad worden ingediend voor het beschikbaar stellen van een half miljoen euro.

De gemeente Steenwijkerland is positief gestemd over het voornemen van de provincie Overijssel om geld uit te trekken voor het verstrekken van startersleningen. Geld lenen voor starters op de huizenmarkt is al lastig en zeker in de economische tijden van dit moment. De gemeente Steenwijkerland is van plan om als het geld beschikbaar komt in totaal ongeveer 24 startersleningen te verstrekken in het jaar 2012.

De gemeente Zwartewaterland en de gemeente Staphorst hebben eerder aan de stimuleringsregeling voor starters op de woningmarkt deelgenomen. In 2011 hebben deze gemeenten echter besloten om het geld lenen aan starters tijdelijk een halt toe te roepen in afwachting van de verdere ontwikkeling. Op dit moment is nog niet duidelijk of beide gemeenten opnieuw geld gaan vrij maken om het geld lenen aan starters mogelijk te maken.

In verschillende andere regio’s in het land, zoals in Utrecht, Twente en Delft is het op deze wijze geld lenen door starters nog altijd populair. Het verstrekken van startersleningen kan bovendien een positieve impuls geven aan de woningmarkt. De woningmarkt is op dit moment gestagneerd en kan weer meer dynamisch worden als starters besluiten om voor de eerste keer een huis te komen. In de gemeente Schiedam worden op dit moment alleen nog lopende aanvragen voor een starterslening afgehandeld en is de stimuleringsregeling voor nieuwe aanvragers niet meer toegankelijk.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.