Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Goedkoper lenen nog niet zichtbaar bij variabele rente

Goedkoper lenen nog niet zichtbaar bij variabele rente

Al meer dan twee maanden daalt de rente van banken, die onderling geld aan elkaar uitlenen. Dat is vooral te danken aan de steunoperaties van de ECB, die de banken wat meer ademruimte geven. Met betrekking tot de Euribor rente met een looptijd van drie maanden geldt dat deze met 0,05 procent is gedaald. De bank leent dus zelf goedkoper, maar goedkoper geld lenen voor de consument zit er wat betreft de variabele rente nog niet in.

De Hypotheekshop heeft in februari geconstateerd dat er sprake is van een gapend gat tussen de gemiddelde variabele hypotheekrente en de Euribor rente, waartegen banken onderling dus geld uitlenen. Het gemiddelde verschil komt tussen de twee rentes zelfs uit op meer dan 2 procentpunt. De afgelopen tijd is het gapende gat zelfs nog groter geworden, zodat geld lenen in verhouding voor de consumenten duurder wordt en voor de banken goedkoper wordt.

Bij geld lenen voor een huis is een hypotheek met een variabele rente vooral geschikt voor eigenaren, die er financieel gezien geen last van ondervinden dat de rente nogal kan schommelen en daardoor de maandlasten ook in hoogte variëren. Bij een rentedaling profiteert de consument, maar bij een stijging moeten hogere maandlasten dus ook voldaan k nnen worden.

De variabele rentes voor een hypotheek variëren bovendien per bank, zodat bij geld lenen voor een woning door een hypotheek af te sluiten, het vergelijken van de variabele rentepercentages zeker aan te raden is. Bij een looptijd van vijf jaar is de rente normaal gesproken hoger in verhouding met een variabele hypotheekrente.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.