Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Aflossingsvrije hypotheek in Engeland ook problematisch

Aflossingsvrije hypotheek in Engeland ook problematisch

Net als in Nederland zijn er in Engeland een groot aantal huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek. Dat gegeven kan binnenkort wel eens tot problemen leiden. Onlangs ging er al een waarschuwing uit van de Engelse toezichthouder op de financiële markten. In de komende jaren kunnen waarschijnlijk honderdduizenden huishoudens hun aflossingsvrije hypotheken niet aflossen, omdat de financiële middelen daarvoor ontbreken.

Geld lenen in de vorm van een aflossingsvrije hypotheek kent ook in Engeland een grote populariteit. De huizenprijzen stegen voor de crisis elk jaar hoger tot zelfs wel tien procent. Dat heeft de populariteit doen groeien, want het idee was dat de schuld aan het einde van de looptijd kon worden ingelost. Maar in de komende tien jaren, zullen er anderhalf miljoen van deze aflossingsvrije hypotheken afgelost moeten worden.  Extra geld lenen om de hypotheekschuld af te lossen was voorheen een goede optie, maar de banken zijn op dat gebied ook strenger geworden.

Volgens de gegevens zijn vier van de vijf huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek, waarvan de looptijd eindigt in 2020 niet bezig met een strategie om daadwerkelijk tot aflossing van de schuld te komen. De huizenprijzen zijn sinds het begin van de crisis ook in Engeland fors gedaald. Het lijkt erop dat aan de daling van de huizenprijzen nu een einde is gekomen, maar het is maar de vraag of het herstel zich door gaat zetten.

Overigens zijn de problemen in Nederland op het gebied van aflossingsvrije hypotheken groter. Ongeveer de helft van de totale hypotheekschuld betreft een aflossingsvrije vorm van hypotheek.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.