Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Creditcard krijgt voorkeur bij geld lenen

Creditcard krijgt voorkeur bij geld lenen

Uit de cijfers van het CBS is gebleken, dat er in 2011 voor meer dan 9 miljard euro aan leningen en krediet is verstrekt. De enorme groei wordt verklaard door de toename van het gebruik van creditcards. In plaats van geld lenen door een krediet af te sluiten wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van de creditcard. Ook het rood staan bij de bank is populaire alternatieve methode van geld lenen.

In een periode van drie jaar tijd is het gebruik van een creditcard met een half miljard euro gestegen tot een bedrag van 4,5 miljard euro in het vorige jaar. Opvallend is de stijging van de voorkeur aan het gebruiken van de creditcard, maar dat geldt ook voor de daling van het aantal doorlopende kredieten. Geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet is namelijk in drie jaar gedaald van 4,1 miljard naar een bedrag van 3,9 miljard in 2011.

De opname van het zogenoemde creditcardkrediet is gestegen en het totale bedrag van het aantal doorlopende krediet is gedaald. Een reden voor de daling van het bedrag aan doorlopende kredieten is wel te bedenken. De banken zijn namelijk een stuk strenger geworden en daardoor worden er meer aanvragen voor een doorlopend krediet afgewezen. De mogelijkheden om via een creditcard geld te lenen zijn beduidend ruimer. En dat geldt overigens ook voor de roodstand op een betaalrekening. Maar het is wel zo dat het gebruiken van een creditcard en de roodstand op een betaalrekening in verhouding duurder uitvalt in vergelijking met het geld lenen aan de hand van een doorlopend krediet.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.