Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen van familie en vrienden neemt toe

Geld lenen van familie en vrienden neemt toe

De staatsecretaris van Sociale Zaken, Paul de Krom, heeft opdracht gegeven tot een onderzoek, waaruit gebleken is dat betalingsachterstanden toenemen. Meer en meer Nederlanders gaan over tot geld lenen van familie en vrienden om betalingsachterstanden te voorkomen of in te lopen. Er is uit het onderzoek naar voren gekomen, dat bijna dertig procent van de huishoudens in Nederland te maken heeft met betalingsachterstanden.

Het onderzoek liet wel een opvallend resultaat zien. Het zijn namelijk vooral de mensen met een middenopleiding, die in de financiële problemen komen en hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Daarnaast neemt ook de groep hoger opgeleiden met achterstanden in betalingen toe. Naast dat geld lenen van familie en vrienden steeds vaker voorkomt, staan de mensen ook meer rood.

De vooruitzichten op het financiële vlak zijn wat dat betreft niet al te rooskleurig. In 2012 zullen de betalingsachterstanden waarschijnlijk nog meer toenemen. Dat is althans de verwachting van een woordvoerder van een vereniging voor schuldhulpverlening, de NVVK.

Dat geld lenen van familie en vrienden vaker voorkomt om achterstand te voorkomen of in te lossen, is wel te verklaren. Geld lenen bij een bank is aanzienlijk duurder in verband met de bijkomende kosten, zoals rente. Bovendien kunnen er met familie of vrienden eenvoudiger afspraken worden gemaakt over terugbetaling. Maar als er grote of kleine bedragen van familie of vrienden wordt geleend, is het wel verstandig om de afspraken op papier te zetten. Beide partijen weten dan waar ze aan toe zijn, zodat relationele problemen voorkomen worden.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.