Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen wordt minder snel gedaan door starters

Geld lenen wordt minder snel gedaan door starters

De huizenmarkt staat stil in Nederland en dat ligt aan meerdere oorzaken. Huizen worden pas gekocht als het eigen huis is verkocht en op het gebied van geld lenen doen de banken moeilijk. Ook wordt het geld lenen voor een eigen huis minder snel gedaan door starters. En dat simpelweg omdat starters niet eens een bod durven uit te brengen op een te koop staande woning.

In 2011 heeft slechts een van de vijf potentiële starters op de woningmarkt een bod op een woning uitgebracht. Geld lenen door starters wordt dus automatisch minder snel gedaan, omdat er geen geld geleend hoeft te worden als er geen huis wordt gekocht. De voornoemde resultaten zijn overigens gepubliceerd op 22 maart en komen voort uit het onderzoek van het ING Economisch Bureau.

Het gegeven dat slechts twintig procent van de potentiële starters daadwerkelijk een bod heeft uitgebracht op een huis in 2011 is opvallend. Tweederde van de starters heeft zich namelijk het afgelopen jaar op de woningmarkt georiënteerd. De onzekerheid over de economie en ongewisse toekomst van de hypotheekrenteaftrek heeft veel starters doen besluiten om de sprong in het diepe nog maar niet te wagen. Geld lenen voor de aankoop van een woning is voor starters vaak nog lastiger, omdat het inkomen zich nog op een basisniveau bevindt.

Overigens heeft het ING Economisch Bureau ook vastgesteld dat de woningmarkt ook haast volledig op slot zit voor de bezitters van huizen in Nederland. Er wacht maar liefst zeventig procent op de verkoop van de woning voordat er op een andere woning een bod zal worden uitgebracht.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.