Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Uitkijken met geld lenen via flitskredieten

Uitkijken met geld lenen via flitskredieten

Het onderzoeksbureau MoneyView heeft een eigen studie verricht naar consumtief krediet en is tot de conlusie gekomen, dat aanbieders van flitskredieten op een hardere manier moeten worden aangepakt. De aanbieders van het snelle geld lenen laten zich blijkbaar niet weerhouden door de eerdere aanscherping van regels.

De aanbieders omzeilen de strengere regels door niet over rente te spreken, waarbij de maximale rente overigens op 16% is gesteld. De aanbieders van het snelle geld lenen omzeilen deze regels door administratiekosten en afsluitkosten in rekening te brengen. Deze kosten zijn dusdanig hoog, dat indien er een omrekening plaatsvindt, de flitskredieten vele keren duurder zijn dan een reguliere lening. Een flitskredit is een lening met een korte looptijd van bijvoorbeeld dertig dagen of vijftien dagen. Het is vooral bedoeld voor mensen, die snel geld nodig hebben, maar bijvoorbeeld nog een week moeten wachten op hun salaris.

Het AFM heeft overigens al actie ondernomen tegen een van de aanbieders van het snelle geld lenen in de vorm van een flitskrediet en dat betreft Voorschotje.nl. Overigens zijn uiteraard niet alle snelle geldverstrekkers aanbieders, die proberen de regels te omzeilen. Ohra, Freo en Comfort Leningen komen er bijvoorbeeld voordelig uit als er gekeken wordt naar doorlopende kredieten en persoonlijke leningen.

De banken waar de meest flexible kredieten en leningen aangeboden worden, zijn de Rabobank, ING en de ABN Amro. Bij deze banken kan er onder meer geld worden opgenomen via internet en zijn er flexibele opties beschikbaar ten aanzien voor het vervroegd aflossen en met betrekking tot de maximale looptijd.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.