Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Geld lenen via lening voordeliger dan rood staan

Geld lenen via lening voordeliger dan rood staan

Het Centraal Bureau voor Statistiek heeft onlangs nog bericht over de onvoordeligheid van het tegelijk rood staan en sparen. Nu heeft de Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs aan de bel getrokken met de constatering, dat steeds meer Nederlanders langer rood staan op hun bankrekening. In totaal gaat het om een bedrag van rond de tien miljard euro.

Rood staan op een betaalrekening kan van pas komen om ervoor te zorgen dat in elk geval automatische incasso’s en andere rekening op tijd betaald kunnen worden. Het komt echter steeds vaker voor dat de roodstand niet meer wordt aangevuld en daarvoor betaalt de consument de prijs. Bij een roodstand worden er namelijk hogere rentepercentages in rekening gebracht in vergelijking met geld lenen via een lening. Het NVF is van mening dat de banken er te weinig aan doen om de roodstand van klanten terug te dringen.

De NVF meldt voorts verder dat de consumenten op het gebied van geld lenen een stuk voordeliger uit zijn indien er voor een ander type lening wordt gekozen. Bij de aanschaf van een auto is het bijvoorbeeld voordeliger om geld te lenen via een persoonlijke lening dan via een roodstand. Bij een persoonlijke lening wordt namelijk een lager rentepercentage gehanteerd. Bovendien is er een aflossingstermijn overeengekomen, wat een goede stok achter de deur is om aan de betalingsverplichting te voldoen. Bij een roodstand ontbreekt deze stok achter de deur. Wie ook structureel rood staat doet er verstandig aan om rentepercentages van andere leningen te vergelijken om zo goedkoper de schuld te kunnen inlopen.

 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.