Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Kansen geld lenen voor financiering woning nemen toe

Kansen geld lenen voor financiering woning nemen toe

Harrie-Jan van Nunen is directeur van de Financiële Makelaar en ziet voor de consumenten weer meer kansen op het gebied van geld lenen om de aan koop van een woning te financieren. Voor de crisis was er van alles mogelijk op het gebied van hypotheken, maar na het uitbreken van de crisis was het omgekeerde het geval. Nu lijkt er volgens Van Nunen een voorzichtige kentering op te treden, waarbij geld lenen voor het financieren van een huis weer meer perspectief biedt. En dat geldt zelfs voor starters op de woningmarkt.

De maximale hypotheekbedragen zijn tegenwoordig veel lager dan voor de uitbraak van de crisis. En ook zijn er veranderingen gekomen met betrekking tot de aflossingsvrije hypotheek. In deze tijd kan een aflossingsvrije hypotheek maar voor de helft van de woningwaarde worden afgesloten. En verder geldt dat het maximaal te verkrijgen hypotheekbedrag ten opzichte van de woningwaarde net iets lager uitvalt dan voorheen het geval was. De banken zijn ten tijde van de crisis echt conservatief geworden met het afsluiten van hypotheken. Geld lenen voor de aankoop van een huis is niet meer vanzelfsprekend in een tijd, waarin steeds vaker hypotheekaanvragen afgewezen worden. Maar nu blijkt er langzamerhand wel een kentering waarneembaar te zijn.

De banken zijn nog altijd voorzichtig en meer subjectief. Dat biedt de consument in elk geval wel de gelegenheid om de bank te overtuigen van de financiële zekerheid van de aanvrager. Voor het geld lenen om de aankoop van een huis te financieren blijft het aan te raden om bij meerdere banken langs te gaan. Het acceptatiebeleid kan bij de banken namelijk onderling verschillen.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.