Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Oversluiten van hypotheek moet simpeler worden

Oversluiten van hypotheek moet simpeler worden

Minister De Jager wil het oversluiten van een hypotheek simpeler en goedkoper laten worden. Daarnaast moeten huizenbezitters meer ruimte krijgen om over te stappen naar een andere bank. Als er meer tijd wordt gegeven aan de huizenbezitter, zal de concurrentie toenemen en kan het geld lenen door oversluiten van de hypotheek goedkoper worden.

Momenteel wordt aan veel huizenbezitters slechts twee weken voor het aflopen van de rentevaste periode de tijd gegeven om een alternatief te zoeken. De tijdsperiode van twee weken met een nieuw rentevoorstel van de bank is te kort om op zoek te gaan naar andere mogelijkheden. Overstappen wordt daardoor bemoeilijkt.

Naast een verruiming van de periode, ziet minister De Jager ook mogelijkheden om de hoogte van de kosten voor het oversluiten van de hypotheek in te perken. Banken hebben al laten weten om lagere tarieven te rekenen als bestaande klanten hun hypotheek bij de bank laten doorlopen. Trouwe klanten worden daarmee beloond.

De Consumentenbond is blij met deze ontwikkelingen, maar wil graag nog meer verbeteringen zien. De Nederlandse hypotheekmarkt kent namelijk weinig aanbieders, waardoor de concurrentie niet al te groot is. En dat heeft weer tot gevolg dat de hoge tarieven gehanteerd blijven.

Het doel van minister De Jager is om met ingang van 1 januari 2013 drie maanden voor afloop van de rentevaste periode de huizenbezitters in te lichten. Dat moet de woningeigenaar voldoende tijd geven om ten aanzien van geld lenen in de vorm van een hypotheek oversluiten naar andere mogelijkheden te zoeken.


 


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.