Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Schuldenaren hebben bij geld lenen betere bescherming nodig

Schuldenaren hebben bij geld lenen betere bescherming nodig

Geld lenen is algemeen geaccepteerd. Zeker als het geld lenen wordt gedaan voor de financiering van een woning of aankoop van een auto. Steeds meer consumenten lenen geld, maar ook steeds meer consumenten komen vervolgens in de problemen door de combinatie van hoge lasten, aflossingen en eventueel terugval in inkomen. Nu willen de gerechtsdeurwaarders een betere bescherming voor mensen met veel schulden.

Het blijkt namelijk dat er steeds meer mensen met schulden beneden het bestaansminimum terechtkomen. Het bestaansminimum bedraagt negentig procent van een bijstandsuitkering. De gerechtsdeurwaarders stellen zich op het standpunt dat de regels omtrent de inning van schulden te ingewikkeld zijn. Veelvoorkomende schuldeisers, zoals de Belastingdienst en zorgverzekeraars weten over het algemeen van elkaar niet wat ze doen. En wat ook belangrijk is, dat de schuldeisers vaak andere acties ondernemen dan wettelijk gezien is toegestaan. De controle op de inning van schulden moet daarom verscherpt worden vinden de gerechtsdeurwaarders.

Doordat een goede controle ontbreekt, wordt er vaak door meerdere schuldeisers tegelijk geld van een rekening van een schuldenaar gehaald. En deze werkwijze heeft tot gevolg dat schuldenaren onder het bestaansminimum terechtkomen. De negentig procent van de bijstandsnorm staat ook wel bekend als de beslagvrije voet. Dat is het bedrag dat een huishouden als absoluut minimum nodig heeft om in de eerste levensbehoeften als wonen, eten en drinken te kunnen voorzien.

Het onderzoek is in opdracht van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders uitgevoerd door de Hogeschool van Utrecht. En uit dit onderzoek is dus de conclusie getrokken dat meer en meer schuldenaren onder de bestaansnorm leven.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.