Let op! Geld lenen kost geld.

Lening aanbieders

Stijgende lijn in hypotheekaanvragen

Stijgende lijn in hypotheekaanvragen

Geld lenen voor de financiering van een koophuis lijkt weer meer in trek te komen, want de hypotheekaanvragen bevinden zich in een stijgende lijn. De laatste twee weken van de maand maart heeft de stijging van de hypotheekaanvragen zich ingezet. Dat blijkt onder meer uit de offerte aanvragen voor een hypotheek, die bij een online platform voor hypotheekaanvragen zijn gedaan.

Geld lenen voor de financiering van een huis lijkt ook goedkoper te worden, want de hypotheekrente is licht gedaald. Daar komt bij dat de huizenprijzen aardig gezakt zijn, zodat het in 2012 in verhouding goedkoper is om eenzelfde woning te kopen in vergelijking met het vorig jaar. Overigens speelt verlaging van de overdrachtsbelasting van zes procent naar twee procent daarbij ook een belangrijke rol. Met betrekking tot de hypotheekrentes geldt, dat vooral de rente met een langere rentevaste periode dit jaar lager is ten opzichte van een jaar eerder.

De maandlasten voor een woning zijn dan ook meer betaalbaar geworden. Dat zal een van de oorzaken zijn van een stijgende lijn in de hypotheekaanvragen. Overigens heeft de makelaarsvereniging NVM aan het begin van 2012 nog laten weten, dat er een verdere daling van de huizenprijzen zou komen, waarbij een daling van vijf procent werd genoemd.

De vraag is of de stijgende lijn in hypotheekaanvragen zich doorzet. Mede ook gelet op de vraag of het kabinet wijzigingen zal aanbrengen in de fiscale aftrek van hypotheekrente. Er zijn geluiden te horen, dat de aftrek van hypotheekrente in de toekomst alleen nog maar zou gelden voor annuïteitenhypotheken.


Menu

Over geld lenen

Overzicht aanbieders

(Goedkoper) lenen zonder zorgen?

Vraag geheel vrijblijvend
offertes op maat aan.